About me

Pois Sjiek begon als een hobby… Een hobby die uit de hand liep en een bijberoep werd. Koken is mijn passie. I know, dat klinkt zo cliché, maar het is echt zo! Ik lees kookboeken zoals een ander romans leest. Ik pluis recepten uit zoals een ander voetbaluitslagen bijhoudt. Ik dweep met David Zilber zoals een ander droomt van pakweg Brad Pitt. Anyway, je snapt me vast wel! In mijn keuken staat er wel altijd iets te pruttelen, te kiemen of te fermenteren. Sinds ik volledig plant-based ben beginnen koken, is er een nieuwe wereld voor mij open gegaan. Een wereld waarin cashews geweekt worden en de volgende dag omgetoverd in een heerlijk dessert. Een wereld waarin het vocht uit een bokaal kikkererwten wordt opgeklopt, de oven ingaat en eruit komt als een fluffy meringue. Een wereld waarin ik mezelf blijf uitdagen om mijn culinaire grenzen te verleggen…

I love it!

KimNote_PoisSjiek20221014_lowres-24

Mocht ik een euro krijgen voor elke keer dat iemand mij vroeg waarom ik geen vlees eet, dan zou ik moeiteloos kunnen gaan rentenieren. Terwijl ik het net andersom bekijk. Waarom zou je wel vlees of vis eten? Als je perfect gezond en lekker kan eten, zonder dat er dierenleed aan te pas komt én je terwijl ook het milieu een plezier doet door het plantaardig te houden, waarom zou je het dan niet doen?
Ik ben niet naïef. Ik weet dat vlees en zuivel eten nog steeds mainstream is. Maar toch is er  verandering op til. Of, beter gezegd, al bezig… Ik hoor steeds vaker van mensen dat ze bewust omgaan met de vleesconsumptie binnen hun gezin en meermaals per week veggie of vegan gaan. Prachtig, toch!

Waar je 20 jaar geleden speciaalzaken moest afschuimen om vleesvervangers te vinden, word je nu in veel supermarkten met plantaardige producten om de oren geslagen. Elke zichzelf respecterende horecazaak heeft tegenwoordig veggie en vegan op de kaart staan, of doet op zijn minst moeite om een gerecht om te toveren in de plantaardige versie ervan. Vegan is meer en meer alomtegenwoordig en dat kan ik enkel toejuichen!
Los daarvan legt, wat mij betreft, iedereen op z’n bord wat hij of zij zelf wil. Ik zal mijn keuze nooit gaan opdringen aan iemand anders en je zal mij zelden of nooit betrappen op preken. En aangezien je veel meer vliegen vangt met honing (of in mijn geval, ahornsiroop) dan met azijn, hoop ik van mensen te kunnen bekoren met mijn kookkunsten. Van hen te laten inzien dat plantaardige voeding geen saai, smakeloos of geitenwollen sokken imago hoeft te hebben.

Ik hoop van heel veel mensen, van de meest verstokte vleeseter tot de meest doorgewinterde veganist, rond mijn tafel te mogen verwelkomen en kennis te laten maken met het immens rijke smakenpallet dat de plant-based keuken te bieden heeft. Amen!

Tine Hoogewijs

Kies je gewenste datum om te reserveren voor een unieke Pois sjiek dining ervaring.

Sorry, deze is volledig volzet
Vrijdag
9 december
 50,00
Start om 19u
Sorry, deze is volledig volzet
Vrijdag 20 januari 2023
 55,00
Start om 19u
Nog enkele vrije plaatsen
Vrijdag 13 januari 2023
 55,00
Start om 19u
Nog enkele vrije plaatsen
Vrijdag 10 februari 2023
 55,00
Start om 19u

Kies je gewenste datum om te reserveren voor een unieke Pois sjiek brunch ervaring.

Nog enkele vrije plaatsen
Zondag
11 december
 35,00
Start om 10u
Nog enkele vrije plaatsen
Zondag 22 januari 2023
 35,00
Start om 10u
Nog enkele vrije plaatsen
Zondag 15 januari 2023
 35,00
Start om 10u
Nog enkele vrije plaatsen
Zondag 12 februari 2023
 35,00
Start om 10u