Over mezelf

Wie ben ik?

Ik ben Tine Hoogewijs, geboren in een periode waarin de buren en vrienden nog zonder een whatsapp te sturen durfden binnenvallen, waarin belletjetrek een favoriet tijdverdrijf was en waarin blikken koekendozen van de bomma nog geen verzamelgoed waren.
Getogen aan de kust maar zo’n 20 jaar geleden werd de zilte zeelucht ingeruild voor Brugge die scone.

Een 10 jarige carrière als sociaal werker werd ingeruild voor een loopbaan in de toeristische sector. Sinds 2012 baat ik een hostel uit. Een uitdagende, gevarieerde job die ik nog steeds met veel plezier doe…

De grote voorliefde voor koken

Wat in al die jaren echter nooit veranderd is, is mijn voorliefde voor koken én mijn keuze om dierenleed van het menu te schrappen.

Pois Sjiek begon als een hobby… Een hobby die uit de hand liep en een bijberoep werd. Koken is mijn passie. I know, dat klinkt zo cliché, maar het is echt zo! Ik lees kookboeken zoals een ander romans leest. Ik pluis recepten uit zoals een ander voetbaluitslagen bijhoudt. Ik dweep met David Zilber zoals een ander droomt van pakweg Brad Pitt. Anyway, je snapt me vast wel! In mijn keuken staat er wel altijd iets te pruttelen, te kiemen of te fermenteren.

Sinds ik volledig plant-based ben beginnen koken, is er een nieuwe wereld voor mij open gegaan. Een wereld waarin cashews geweekt worden en de volgende dag omgetoverd in een heerlijk dessert. Een wereld waarin het vocht uit een bokaal kikkererwten (serieus, is er überhaupt iemand die die dingen ooit zelf kookt?) wordt opgeklopt, de oven ingaat en eruit komt als een fluffy meringue. Een wereld waarin ik mezelf blijf uitdagen om mijn culinaire grenzen te verleggen… I love it!